Home » Culinary Arts ~ Arts Culinaires

Culinary Arts ~ Arts Culinaires

Smoked-salmon mousse, spicy elk salad wraps, and venison on bannock are only a few examples of Aboriginal culinary art. Elk, moose, bison, deer, water mammals, water fowl, birds, fish, berries, wild rice, bannock, corn, beans, herbs and wild roots were traditional food among the Aboriginal people. While culinary art was not practiced in those times, it is today taught in schools.  

We invite members of the CFMPC and its treaty partners' organisations to submit up to four photos of their culinary creations, a brief biography (100 words max) and  contact info, website and FB links....  CONTACT US

La mousse au saumon fumé, les roulés de salade d'élans épicés et la venaison sur banique ne sont que quelques exemples de l'art culinaire autochtone. Le wapiti, l'orignal, le bison, le cerf, les mammifères aquatiques, les oiseaux aquatiques, les oiseaux, les poissons, les baies, le riz sauvage, le banique, le maïs, les haricots, les herbes et les racines sauvages sont tous des aliments traditionnels. Alors que l'art culinaire n'était pas pratiqué pas nos ancêtres, il est aujourd'hui enseigné dans les écoles.  

Nous invitons nos membres du CFMPC ou partenaires de traité - à soumettre jusqu'à quatre photos de leur oeuvres, culinaires, une biographie (100 mots max), et information contact, y compris addresses de site web & FB.  CONTACTEZ-NOUS 

13726783_1219806784704206_1301911469416137857_n
FOO_bestEats_2341 (1)
kitchens-of-distinction
salmon-n-bannock-salmon-mousse
platter-787x521
news_seatosky3-1-0784b18289dae1c7